maandag 4 mei 2009

Muffins met de eerste rabarber



De eerste rabarberstengels uit de tuin gebruikt voor het bakken van muffins.
De smaak van de rabarber in combinatie met de crunchy pecannoten is heel bijzonder.
Erg lekker. Hier volgt het recept:
1-1/2 cup rabarberstengels; 1/2 cup fijne rietsuiker; 2-1/4 cup speltbloem; 1 teaspoon bakpoeder
nootmuskaat en fijn zeezout 1/2 teaspoon elk; 1 teaspoon kaneel; 1/3 cup zonnebloemolie; 1/2 cup maple-siroop
1 teaspoon vanilleextract; 1 teaspoon applecider azijn; 2/3 cup sojamelk of rijstmelk; 1 tablespoon geraspte citroen,
1/2 cup fijngehakte pecannoten.

Vet een muffinbakplaat in met wat olie. In een kommetje mengen van de rabarber en de suiker.
In een kom samenvoegen: de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel en zout.
In een andere kom samenvoegen: de olie, maple siroop, vanille, azijn, sojamelk en ger. citroen (dit roeren)
De inhoud van deze kom voegen bij de droge ingredienten en heel rustig roeren.
Dan de rabarber erdoor mengen en als laatste de noten.
Vullen van de bakvorm en afbakken in voorverwarmde oven op 175 graden voor ongeveer 30 minuten.

Uit: Extra"Vegan"za van Laura Matthias from Phoenix Organic Farm.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: