donderdag 14 augustus 2008

Taartje van tomaten met witte bonen pesto



Voor 4 personen:
6 grote tomaten (liefst van verschillende kleuren) gesneden in plakken
1/4 theelepeltje zout

witte bonen pesto:
1 cup gekookte witte bonen
1/2 cup knoflookmengsel van wat knoflook in witte wijn met beetje tijm en beetje rozemarijn (laten sudderen)
2 theelepeltjes gehakte knoflook
bosje verse basilicumblaadjes
1/3 cup water
theelepeltje peper
theelepeltje zeezout

Bonensalade:
1 cup gekookte witte bonen
1/2 cup gesneden verse tomaat
1 bosui, dungesneden
1/4 cup gehakte verse peterselie
1 theelepel gehakte citroenschil
1/4 cup vers citroensap
1/2 theelepel zeezout, 1/2 theelepel peper
1 bosje rucola
1/3 cup citrus vinaigrette of dressing naar keuze

Tomaten laten drogen in oven op bakpapier. Met wat zout besprenkelen. 30 minuten aan 1 kant en 20 a 30 minuten andere kant.
op 150 graden. Ze moeten een droge structuur krijgen.

De pesto: in blender alles fijn maken en apart zetten.

De salade: in kom de bonen, tomaten, bosui, peterselie, citroenrasp en citroensap, zout, peper door elkaar mengen.
De rucola met de vinaigrette mengen en over de borden verdelen.
Bouw een mooi torentje van laagje tomatenplak,rucola, lepeltje pesto, gevolgd door een lepeltje bonensalade en herhaal dit nog twee keer. Onmiddelijk serveren.

ENJOY!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: